top of page
Werkwijze

Hoe verloopt een traject?

Kennismakingsgesprek

Je wilt graag hulp voor jou en jouw kind en overweegt therapie of coaching. Laat mij dan weten dat je interesse hebt en dan nodig ik u graag uit voor een gratis online kennismakingsgesprek van ongeveer 15 minuten. 

Intakegesprek

Als u besluit samen een traject te willen starten, stuur ik u een intakeformulier toe. Dit formulier wil ik graag ingevuld retour.

Tijdens het intakegesprek zullen we het formulier doornemen en maken we gezamelijk de hulpvraag evenals uw doelstelling en verwachting van de begeleiding helder. Dit gesprek is niet alleen voor mij bijzonder informatief. Vaak kunt u als ouders na dit gesprek direct aan de slag met opgedane inzichten of tips! 

Sessies

Tijdens het intakegesprek zoeken we een vaste dag en tijdstip in de week waarop ik uw kind of jullie één maal voor een paar weken op rij gedurende een sessie van 50 minuten in mijn praktijk of online zal zien. Ouders zijn bij de sessies van kind niet aanwezig, maar als uw kind het fijn vindt dat een ouder de eerste keer nog even blijft, is dat natuurlijk geen probleem. Oudersbegeleiding is uiteraard zonder het kind.

De eerste sessies draaien om het opbouwen aan een vertrouwensrelatie. Alleen wanneer uw kind zich bij mij veilig voelt en volledig zichzelf kan zijn, zal het zich ook kunnen openen en uiten. Na een aantal sessies volgt weer een gesprek met beide ouders, waarbij ik mijn observaties deel en we samen bespreken of en hoe we verder gaan. 

meestal bij een oudersgebeleiding kunnen we al na een paar sessie al mooi afronden.

 

We gaan oplossingsgericht aan de slag. Meestaal leggen we de nadruk niet op het probleem, maar juist op datgene wat het kind wel kan en wil. Door kwaliteiten en talenten te gaan ontdekken, (h)erkennen en vervolgens actief te gaan gebruiken zal het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen flink groeien. Dit doen we op een speelse manier die passend is bij het kind (bijvoorbeeld: Tekenen, bewegen, spelen of andere manieren waar het kind zich prettig bij voelt). Uw kind is daarin leidend.

Evaluatie, afronding en eindgesprek

Wanneer het gevoel is dat jullie voldoende begeleiding hebben gekregen om verder te kunnen, ronden we het traject af. Vaak kan een kind na 10-15 sessies weer zelfstandig verder. Soms is het meer, maar vaak ook veel minder!  Na de laatste sessie volgt er een eindgesprek met de ouders en het kind om af te ronden en nog tips te geven.

Bij oudersbegeleiding kan het al na een paar sessie zover zijn. We ronden samen af.

 
kaart1.jpg
boeken.jpg
handpop.jpg
bottom of page