Tarieven

Image by Amy Hirschi

Tarieven sessies 2022

Kind & ouders SESSIE

​​Tarief € 121,- per sessie

Duur 50 min. 

Intakegesprek € 176,- per sessie 

Duur 75 min. 

Kennismakingsgesprek (tot 20 min) is kosteloos.

Relocation SESSIE

​​

Tarief € 145,- per sessie 

Duur 50 min. 

Intakegesprek € 194,- per sessie 

Duur 75 min. 

Kennismakingsgesprek (tot 20 min) is kosteloos.

                

 

* De kosten van de voorbereiding, het gebruik van materialen en bijscholing zijn inbegrepen. 

 

De betaling vindt plaats middels een digitale factuur, die na afloop van iedere sessie per email wordt verstuurd. De factuur dient binnen 7 dagen na factuurdatum te worden voldaan. 

Het verzetten of annuleren van een afspraak kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang van de afspraak. Bij afzeggingen binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak worden de vole kosten in rekening gebracht.

Meer informatie is terug te vinden in de Algemene Voorwaarden.

 

 

Vergoeding

Verzekeringen

De mogelijkheden voor vergoeding van kindertherapie en begeleiding vallen niet onder primaire ziektekosten en zijn helaas nog steeds beperkt. Soms worden ze geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een pakket ‘alternatieve zorg’. Er zijn gelukkig steeds meer verzekeringsmaatschappijen die de resultaten erkennen van effectieve therapie trajecten en deze vergoeden in aanvullende verzekeringspakketten.

Soms vergoeden verzekeraars op basis van een individuele coulanceregeling. Bij een basisverzekering kan een ‘coulance’ worden ingediend. Vergoedingen vallen dan onder ‘kortdurende psychosociale hulp of alternatieve geneeswijze’.

Vraag eventueel alle mogelijkheden na bij uw zorgverzekeraar en vraag naar advies en tips voor vergoeding op een andere manier.

 

Belastingdienst

Kosten van de sessies kun je soms als ziektekosten aftrekken bij de belastingaangifte (psycho-sociale hulpverlening/begeleiding). Kijk hiervoor op www.belastingdienst.nl of bij een persoonlijke belastingadviseur. 

 

Gemeente

Kinder of oudertherapie kan worden betaald uit het persoonsgebonden budget (PGB).

Een PGB is een geldbedrag waarmee u zelf zorg en begeleiding kunt inkopen. U kiest zelf zorgverleners uit, die in uw opdracht gaan werken. Met hen maakt u afspraken over wat er gedaan moet worden, over de dagen en uren waarop men voor u werkt en over de vergoeding die u daarvoor uit het PGB betaalt. Op deze wijze kan ook kindertherapie betaald worden uit het PGB. 
Hiervoor kunt u informeren bij het zorgloket van de gemeente of kijk op www.pgb.nl